0
Jelly Mangga Bersama Cendol

Terpandang dalam majalah RASA, dessert yang menggabungkan puding mangga bersama cendol. Oleh kerana jelly mangga masih ada lebih....maka saya hanya gunakan apa yang ada saja...tak baik membazirkan. Sedap dimakan sejuk-sejuk. Layan gambo dulu yer...ada kerja yang nak dibereskan didapur sat...resepi later...


Jelly Mangga Bersama Cendol

Bahan-Bahan
  • 350 gm puding mangga segera [saya guna lebihan mango jelly]
  • 100 gm cendol, toskan airnya
  • 1 tin susu cair
Bahan Sirap
  • 100 gm gula melaka
  • 500 ml air
  • 2 helai daun pandan, disimpul

Caranya

  • Didihkan air bersama gula melaka beserta daun pandan hingga mendidih dan betul-betul pekat. Ketepikan.
  • Satukan cendol bersama susu cair, kacau.
  • Kemudian masukkan puding/jelly mangga ke dalam. Sejukkan di dalam petisejuk.
  • Hidangkan bersama sirap gula melaka. Sedia untuk dinikmati.

0 sweet comments: