4
CONGRATULATIONS....!!


.... السلام عليكم


Semalam, hari yang paling mendebarkan buat adik-adik yang mengambil keputusan UPSR 2012. Bukan saja adik-adik yang berdebar, ibubapa pun turut sama merasakan debarannya yang mungkin lebih kencang lagi....malah mungkin ada yang tak boleh tidur lena malam sebelumnya memikirkan bagaimanakah keputusan yang akan keluar nanti.

Yang pasti di kalangan adik-adik, hari semalam merupakan satu hari, satu detik bersejarah yang meninggalkan seribu satu kenangan manis. Buat ibubapa pula, ia merupakan hari paling istimewa bila anak-anak menghadiahkan mereka dengan sebuah kejayaan yang sememangnya menjadi impian setiap ibu ayah.

Buat mereka yang mendapat keputusan 5A, tahniah diucapkan. Jadikan ini sebagai batu loncatan dan pembakar semangat untuk lebih berjaya dan lebih cemerlang di masa akan datang. Pada mereka yang kurang berjaya...bukan bermakna gagal. Adik-adik dah lakukan yang terbaik tapi mungkin nasib kurang menyebelahi. Ini baru permulaan dik. Usah semaikan rasa putus asa di jiwa kerana masih jauh lagi perjalanan menanti di hadapan dan peluang untuk mencipta kecemerlangan masih lagi terbuka luas. Usaha dan teruskan berusaha. Ingatilah pepatah, "Di mana ada kemahuan di situ ada jalan....Hendak seribu daya, mahu seribu cara."


....wajah-wajah cemerlang 5A dalam sessi bergambar
beramai-ramai bersama guru....
Tahniah buat puteriku, Puteri Nur Syahirah yang mendapat 5A dalam UPSRnya semalam. Alhamdulillah, Syukur. Terima kasih Ya Allah! Engkau telah memberikan hadiah paling bermakna ini pada kami sekeluarga. Tatkala menerima dan membaca slip keputusan Puteri....semua rasa bercampur-baur....rasa gembira....rasa terharu....tak terkata apa....melainkan bibir hanya mampu kumat-kamit mengucapkan rasa Syukur tak terhingga pada-Nya....hingga tanpa ku sedari airmata kegembiraan bergenang di kelopak mata lalu menitis membasahi pipi....
Congratulations from Mummy and Daddy for the great achievement that clearly exceeded our expectation!
Doa dan pesanku, wahai puteriku....semoga dirimu tidak leka dengan kejayaan ini. Terus tingkatkan usaha mu dalam mengejar kejayaan dan kecemerlangan di sepanjang perjalanan hidupmu. Muaahhh....!!!
Dua minggu sebelum UPSR diumumkan pihak sekolah telah mengadakan Majlis Anugerah Cemerlang. Para ibubapa yang mana anaknya cemerlang dari prasekolah, tahun 1 hingga tahun 6, dijemput hadir bagi memeriahkan majlis. Iza dan suami tak ketinggalan hadir kerana Puteri mendapat tempat pertama dalam kelas dan antara pelajar terbaik bagi keseluruhan tahun 6.
Saya ucapkan terima kasih pada semua guru SKTBI yang telah mendidik anak didiknya dengan begitu baik sehingga terhasilnya anak-anak murid yang cemerlang. Terima kasih juga pada guru-guru yang telah berhempas pulas berkorban masa dan tenaga mengadakan kelas-kelas tambahan bagi para pelajarnya sebelum peperiksaan upsr bermula.

Semoga SKTBI akan lebih terus maju.


4 sweet comments:

Nazayiena said...

Tahniah buat Puteri....

mama sara nur said...

tahniah buat anak gadis iza

IZA AKMA said...

@Nazayiena
Terima kasih Nazayiena...

IZA AKMA said...

@mama sara nur
Terima kasih Mama Sara Nur...