0
BANGKIT CHEESE Yang Cair Di Mulut


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة  |  Salam Sejahtera


Sambung mengukis lagi....

Saya tengok bangkit cheese trending sekarang di Fb. Tiap kali scroll Fb mesti jumpa tokeh-tokeh biskut duk tayang biskut ni. Tergoda pulak nengok. Terus buka kitab cari resipi. Resipi memang ada simpan berguru dengan seorang sifoo empat lima tahun lalu. Masa tu biskut ni masih lagi baru tak ramai yang tahu. Kerana minat dan semangat ingin tahu, saya join satu kelas berbayar untuk belajar. Lepas belajar, memandangkan belum ada lagi orang jual bangkit ni waktu itu, maka saya ambil peluang untuk buat jualan. Ini lah salah satu biskut terlajak laris yang banyak customer tempah masa tu.

Biskut ni masuk dalam kategori biskut M.I.M @ melt-in-mouth atau senang cakap bila makan tu cair di mulut. Meruntun jiwa tau siapa yang makan. Siapa yang tak gemar cheese pun boleh jatuh cinta pandang pertama sebab biskut ni amat sedap dengan aroma cheese. Lepas lama tak buat, hari ni buka balik resipi dan buat. At least tak ada la siang terkenang malam terbayangkan si bangkit cheese lagi.....dah ada depan mata.....hi hi hi.






Maaf, SSK belanja gambar aje ye.....
Nak belanja resipi tak dapat keizinan dari tok guru.







0 sweet comments: