Serimuka Pulut Pelangi
DAH LAMA NAK BUAT SERIMUKA YANG COLOURFUL MACAM NI TP ASYIK TERTANGGUH AJE. MAKA HARI INI SAYA BERKESEMPATAN MEMBUATNYA SEBAGAI HIDANGAN MINUM PETANG BERSAMA KELUARGA TERSAYANG. RESEPI DRP CHEF ROSE (SEORANG CHEF HOTEL). MAAF CHEF, SAYA DAH UBAH SIKIT CARA DI BAHAGIAN PULUT TU. SAYA KUKUSKAN PULUT YANG BERWARNA TU BERASINGAN DENGAN PULUT YANG PUTIH THEN DIGAULKAN BERSAMA...KUKUS SEMULA SEBENTAR.
SEBELUM INI DAH BANYAK RESEPI SERIMUKA SAYA CUBA TP BELUM ADA PUN YANG SESUAI DGN CITARASA SAYA...ADA JE RAGAMNYA. APA-APA PUN RESEPI CHEF NI YANG PALING SEDAP PERNAH SAYA RASA...PULUTNYA TAK KERAS TAK LEMBIK DAN TEKSTUR BAHAGIAN KASTADNYA MENEPATI PIAWAIAN SAYA...PEJAL TAPI LEMBUT, RASA LEMAK2 MANIS DGN AROMA DAUN PANDANNYA. THANKS CHEF ROSE...
No comments:
Post a Comment