0
Award dari Nuridah



Assalamualaikum…semua.

Dah lama juga blog SSK tak berupdate. Bukan apa sebenarnya saya berada di kampung bagi majlis menyambut menantu yang akan berlangsung esok. Kat kampung tak leh nak akses internet...ini pun pinjam sat broadband adik untuk akses. Buka jer blog , tengok kat shoutbox…kak Nur soh amik award kat umah die.
Sejak berblogger, ini lah kali pertama rakan blogger beri award cam gini. Ehh!...layak ker saya terima nya ya…yang baru setahun jagung nih…rasa malu pun ada...Terima kasih kNur, sudi hadiahkan award ni...tq sekali lagi...aduhh...berat jugak ya nak hangkut bawa balik...heheh

1. Sejak bila anda mula memasak dan apakah masakan pertama anda
Sejak bila ya…? Sedari umur sepuluh tahun lagi dah ke dapur menolong bonda tersayang. Masa tu bonda berpesan pentingnya anak perempuan belajar selok belok memasak. Kadang-kadang ponteng juga kedapur…yer lah masa tu kecil lagi kann…tak tau apa faedahnya belajar masak. Setelah berumahtangga…barulah faham akan pentingnya ilmu masak-memasak ni.

2. Sapa yang menggalakkan anda masak.
Pada awalnya tiada sesiapa yang menggalakkan…cuma berbekalkan minat jer. Daripada minat timbul lah azam untuk memahirkan diri dengan dunia masakan. Bila dah bersuami dan punya anak-anak , mereka lah yang menjadi penggalak diri untuk lebih berusaha dan menimba sebanyak ilmu masakan. Selain suami dan anak-anak, ibu dan ayah juga turut memberi galakan . Mereka lah yang banyak mendorong saya sehingga angan-angan saya untuk berbisness biskut dan kek tercapai walaupun hanya beroperasi dari rumah.

3. Masakan yang paling anda suka masak dan digemari orang2 kesayangan anda.
Rasanya tak de kot…sebab suka masak dan mencuba semua masakan. Lagipun saya di kira bertuah sebab ahli keluarga semua tak cerewet pasal bab makan. Kalau lauk kegemaran…anak-anak paling suka yang ringkas seperti ayam goreng berempah sementara my hubby paling suka kari ayam dari air tangan saya sendiri…kalau jual kat luar tu…kureng sikit…katanya…heheh…

4. Tag 5 orang blogger masak yang sering berkunjung ke blog anda.. jangan mara aaa.....
1. AlongRoz
2. Ayu
3. Yatie
4. Nieza
5. Izah




0 sweet comments: