0
Talam Jagung Pandan

Inilah salah satu kuih kegemaranku...Talam Jagung Pandan...cara pembuatannya yang tak perlu dikukus lagi...cuma dikacau dan masakkan hingga didih...tuang dalam loyang. Hasilnya kuih yang lembut, lemak berkrim dengan rasa jagung fresh yang dikisar...membuatkan ia sungguh enak untuk dinikmati...yang penting mudah disediakan dan cepat.

0
Strawberry Mousse Delight


Ini adalah n3 pertama utk tahun 2010. Rupanya dah lama blog aku tak diupdate...hehehe.
Strawberry Mousse Delight cake yang aku buat untuk birthday anak yang lepas...

Sebiji kek abis dikerjakan oleh anak2ku....sib baiklah tinggal satu aje lagi...sempat aku snapkan. Bila lihat layer keknya, aku kurang puashati sebab aku potong tak rata...maklumlah pertama kali mencuba mesti ada kurang sana sini, kan. Walaupun begitu rasa kek ni memang sedap...kek coklatnya yang moist dimakan pula dengan strawberry mousse yang rasanya spt makan icecream...walla!!!